Koopgids: Zo stel je de beste Game PC samen

Het kopen van een Game PC is een leuke en spannende, maar soms toch ook wel lastige aangelegenheid. Met zoveel keus is het lastig de juiste te maken.

Alle componenten van een Game PC moeten met elkaar in balans zijn. Als het ene component het andere niet kan bijbenen zullen de prestaties worden beperkt, dit wordt een bottleneck genoemd. Heb je bijvoorbeeld een processor die de videokaart niet kan bijbenen, dan zal de volledige kracht van de videokaart niet worden benut. Bij Provonto hoef je je hier geen zorgen om te maken. Al onze systemen zijn zo samengesteld dat deze altijd in balans zijn, welke aanpassing je ook maakt.

In deze koopgids nemen wij alle aspecten van een Provonto Game PC met je door zodat je de juiste keuze kunt maken.

1. De monitor

Monitor

Het kopen van een Game PC begint niet met de Game PC zelf, maar met de monitor. Bepaal op welke monitor je wilt gamen. Bepaal de resolutie (1080P, 1440P of 4K) en de refresh rate (vaak 60Hz, 120Hz, 144Hz of zelfs 240Hz) en kies op basis daarvan een Game PC. Het aantal Hz bepaalt hoeveel beelden per seconde een monitor kan weergeven. Als je een game met meer dan 60 frames per seconde (FPS) wilt spelen, zul je dus ook een monitor met een refresh rate van meer dan 60 Hz moeten gebruiken.

Voor het samenstellen van een Game PC maakt het een enorm verschil of je een game op bijvoorbeeld 1080P met 60 FPS, of 1440P met 144 FPS wilt spelen. Voor dat laatste zal een veel krachtigere PC vereist zijn.

Nu je hebt bepaald op welke resolutie je wilt gamen kun je één van de Provonto Game PC’s kiezen om aan te passen. Grof gezegd zal een Budget Game PC voldoende zijn voor 1080P gaming, een High-End Game PC voor 1440P gaming en een Ultra of Extreme Game PC voor 4K gaming.

2. De videokaart

Onderkant van de AsRock Phantom Gaming AMD Radeon RX Vega 56 videokaart gebruikt in de Provonto High End Game PC

De videokaart is het belangrijkste component van een Game PC. De videokaart zorgt voor de grafische kracht van je Game PC. Laten we zeggen dat je een Game PC wilt kopen voor 1440P gaming op een 60Hz monitor. De Provonto High-End Game PC geschikt voor 1440P gaming. Bij Provonto zijn wij van mening dat 60 FPS het absolute minimum is voor een Game PC. Als wij aangegeven dat een van onze Game PC’s geschikt is voor een bepaalde resolutie, betekent dit dat je minstens 60 FPS kunt verwachten.

De videokaart uit de standaardsamenstelling zal dus voldoende zijn voor het gebruik uit ons voorbeeld. Vervolgens is het de vraag of je deze videokaart kiest of een videokaart van een hoger kaliber om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen. Ook kan de keuze anders zijn als je geen 60Hz monitor hebt, maar bijvoorbeeld een 120Hz monitor.

3. Het werkgeheugen

DDR4 Werkgeheugen G.Skill

Voor de meeste nieuwe games wordt 16GB werkgeheugen aanbevolen voor de beste prestaties. Bijna al onze systemen beschikken daarom over minstens 16GB werkgeheugen. Wil je tijdens het gamen meerdere programma’s gebruiken of streamen? Dan kan het verstandig zijn om voor meer werkgeheugen te kiezen.

4. De SSD

Een SSD is een vereiste voor elke hedendaagse Game PC. Daarom beschikt elke Game PC van Provonto over een SSD. SSD’s zijn een stuk sneller dan traditionele harde schijven en zorgen ervoor dat je computer sneller opstart, dat je games en andere programma’s sneller geladen zijn en dat je computer veel sneller reageert op jouw acties. Hoeveel SSD opslag je nodig hebt hangt af van je gebruik. Nieuwe games worden steeds groter. Waar een game enkele jaren geleden nog een paar GB groot was, neemt een gemiddelde game tegenwoordige enkele tientallen GB in beslag. Wil je veel games geïnstalleerd hebben, dan zul je een meer SSD opslag nodig hebben.

5. De WiFi adapter

Bij Provonto heb je de keuze om wel of geen WiFi adapter in te laten bouwen. Voor gaming is het aangeraden om gebruik te maken van een bekabeld netwerk. Dit is sneller en stabieler dan WiFi. Heb je hier de mogelijkheid niet voor, dan zul je een WiFi adapter nodig hebben.

Scroll naar top