Hoe sluit ik mijn PC aan op mijn TV?

Hoe sluit ik mijn PC aan opTY

Gamen met muis en toetsenbord is ideaal voor competitieve games zoals online shooters. Een monitor heeft een lagere input lag dan een TV en is dus veel geschikter voor online competitieve games. Input lag is de vertraging tussen het indrukken van een knop en de verwerking hiervan op het scherm. Tijdens het gamen is het van essentieel belang dat de input lag zo klein mogelijk is, zeker bij competitieve games of games waar timing een grote rol speelt. Input lag kan in online games het verschil tussen winnen of verliezen betekenen.

Soms wil je echter lekker op de bank hangen voor de TV en gamen met een controller. Met name offline singleplayer games lenen zich hier uitstekend voor. Gamen is nog leuker met vrienden, en waarschijnlijk zit je dan liever op de bank voor de TV dan met zijn allen rondom een monitor. Daarom leggen wij je uit hoe je jouw Game PC kunt aansluiten op je televisie.

1.Sluit je PC aan op je TV met een HDMI kabel

Als de TV niet ver van je computer vandaan staat is het aansluiten van je computer op je TV met een HDMI kabel de beste oplossing. De HDMI kabel mag maximaal 15 meter zijn, bij een langere kabel zal kwaliteitsverlies optreden.

2. Selecteer de juiste bron op je TV

Druk op de source-knop op de afstandsbediening van je TV en selecteer vervolgens de HDMI-bron die bij de aangesloten PC hoort.

3. Stel je PC in

Ga op je PC naar het bureablad en klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte. Selecteer nu ‘Beeldscherminstellingen’. Er worden nu 2 schermen getoond. Selecteer het TV scherm en stel de resolutie van dit scherm in. Gebruik de hoogst mogelijke optie voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top